Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Farid Ghannam & Lamia Makaddam: Gnawa en de kracht van poëzie

9 oktober 2020 @ 19:00 - 20:30

El Hizjra presenteert:
* Farid Ghannam
* Lamia Makaddam
* Jamal Giwani

Farid Ghannam en de kracht van gnawa.
Lamia Makaddam, met haar nieuwe bundel Arabische gedichten (Je zult me vinden in elk woord dat ik schrijf), vertaald door Abdelkader Benali

* Jamal Lghiwani, populaire zanger en aanhanger van Nass el Ghiwane

een inleiding op het optreden van Farid Ghannam & The Cosmic Carnival op 10 oktober in Muziekgebouw aan ’t IJ.
Voordat een miljoenenpubliek in de Arabische wereld de zanger Farid Ghannam ontdekte door zijn deelname aan The Voice Arabia, was hij in Marokko vooral bekend om zijn fusion en traditionele gnawa muziek.

Een jaar vòòr zijn deelname aan The Voice bezocht hij de afterparty van Festival L’Boulevard in Casablanca, waar de winnaars van De Grote Prijs Van Nederland, The Cosmic Carnival, zojuist hadden opgetreden. Tijdens deze afterparty speelden The Cosmic Carnival een jamsessie waar Farid Ghannam zo’n geweldige bijdrage aan gaf dat ze besloten om dit optreden over te doen in Amsterdam.

Gnawa muziek staat vooral bekend om haar ritme en het bekende geluid van de guembri (Marokkaanse basgitaar). Wat minder bekend is dat taal en poëzie wel degelijk een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van deze unieke muziekstijl. ook minder bekend is dat Gnawa gemeenschap is ontstaan uit de slavernij ten zuiden van de Sahara in Marokko.

In Casa Sofia praat Mohamed Mahdi met Farid Ghannam over de betekenis van taal in de Gnawa muziek. Ook gaat Farid Ghannam in gesprek met Wijnand Hollander, die 10 jaar geleden betrokken was bij de bijzondere samenwerking met The Cosmic Carnaval.

Verder stelt schrijfster Lamia Makaddam, wiens poëziebundel ‘Je zult me vinden in elk woord dat ik schrijf’ dat afgelopen maand uitkwam, haar eigen vragen over de teksten die gezongen worden bij de Gnawa nummers en draagt zij ook voor uit eigen werk.

RSVP: info@elhizjra.nl
Vanwege de covid-19 maatregelen mogen er 30 gasten aanwezig zijn. U kunt er alleen bij zijn indien uw verzoek ook daadwerkelijk is bevestigd.
via www.elhizjra.nl kunt u het optreden ook online volgen.

Entree is gratis! alleen wordt u verzocht om een boek te kopen.
De uitgever zal boeken aanbieden van o.a. Lamia Makkadam, Said El Haji en Abdelakder Benali.

Casa Sofia
Ottho Heldringstraat 3 Amsterdam
9 oktober 2020 – 19:00h-20:30h
inloop 18h

Gegevens

Datum:
9 oktober 2020
Tijd:
19:00 - 20:30

Locatie

Casa Sofia
Louwesweg 6G
Amsterdam, 1066 EC
+ Google Maps
Telefoon:
06-33 23 8000
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
9 oktober 2020
Tijd:
19:00 - 20:30

Locatie

Casa Sofia
Louwesweg 6G
Amsterdam, 1066 EC
+ Google Maps
Telefoon:
06-33 23 8000
Bekijk de site van Locatie