SchrijfSpeelTuin @Casa Sofia

Casa Sofia is dé multifunctionele ontmoetingsplek met hart voor de bewoners in Nieuw- West. Het zomerprogramma, SchrijfSpeelTuin draagt bij aan de kennis en vaardigheden van basisschool leerlingen. Tijdens de Zomerschool krijgen de leerlingen een gevarieerd lesprogramma aangeboden. De nadruk ligt op het vergroten van algemene kennis en versterken van schrijfvaardigheid, creativiteit en zelfexpressie. Omdat film en beeld niet meer weg te denken is uit het leven van jongeren, koppelen we woord en beeld.

Doel:

De leerlingen krijgen een traject van twee weken aangeboden waarin ze met echte schrijvers en kunstenaars aan de slag gaan. Zij leren zelf een verhaal of script schrijven, dat is ons hoofddoel. Daarnaast zullen de kinderen een beeld of illustratie gaan maken van hun geschreven verhaal. Het beeld kan verschillende vormen hebben, zoals een cartoon of een kalligrafie. Het programma helpt basisvaardigheden zoals taal, zelfexpressie en creativiteit te versterken. De leerlingen leren hoe je een verhaal dat in je hoofd zit op papier in woorden op te schrijven.

Programma

Het programma van de SchrijfSpeelTuin bestaan uit twee onderdelen: je eigen verhaal bedenken en opschrijven daarnaast maak je er een illustratie van.

  • Twee weken lang volg je een workshops tijdens een ochtend of middagprogramma.
  • Leer je eigen verhaal te schrijven door je gedachten en gevoelens te vertalen op papier.
  • Ontdek de wondere wereld van poëzie en literatuur, Werk aan je schrijftalent en creatieve ontwikkeling.
14-15-16 juli  9:00 uur – 13:00 uur  (dinsdag t/m donderdag)

21-22-23 juli 9:00 uur – 13:00 uur  (dinsdag t/m donderdag)

Locatie:           Casa Sofia – Ottho Heldringstraat 3, 1066 AZ Amsterdam.

Aanmelden:   les@casasofia.nl  – of bel 06.33.23.8000

Info:                www.casasofia.nl/zomerles